четвер, 12 серпня 2021 р.

 У казковий світ дитинства

з Галиною Малик

Народилася Галина Миколаївна Малик 12 серпня 1951 року в м. Бердянську Запорізької області. Закінчивши школу, вона вступила на філологічний факультет Ужгородського університету, працювала коректором у міській друкарні, потім – у Закарпатській обласній науковій бібліотеці. У 1991 році Г. Малик обіймає посаду головного редактора видавництва «Закарпаття» та є членом Національної спілки письменників України, з 1998 року – видавець та редактор журналу для дітей «Віночок».

Більшість своїх творів письменниця присвятила дітям, писала казкові повісті, де персонажі весь час потрапляли у якісь пригоди, відбувалися небезпечні та радісні події. Письменниця, поетеса, перекладачка, редакторка видала 52 книжки для дітей.

Найвідоміші її твори – це «Подорож Алі в Країну Чудес», «Злочинці з паралельного світу», серія невеликих поетичних збірок. За повісті «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» та «Подорож у королівство Сяктаків» у 1988 році Галині Малик було присуджено премію ім. О. Копиленка. А у 2003 році за повість, яка називається «Злочинці з паралельного світу» (а згодом з’явилися й «Злочинці з паралельного світу – 2»), авторці було присуджено звання лауреата літературної премії ім. Лесі Українки.

До ювілею дитячої письменниці оформлено книжкову виставку «У казковий світ дитинства з Галиною Малик».




Немає коментарів:

Дописати коментар