середу, 27 квітня 2016 р.

«Тривожні дзвони Чорнобиля»


      26 квітня - День національної жалоби. Вже 30 років відділяє нас від Чорнобильської катастрофи, а той чорний день трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм не добрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, він приніс світу багато трагедій і буде завжди об'єднувати одним сумом, одним спогадом, однією надією. 
     До цієї трагічної дати для учнів 8-А класу (класовод Стецьків І. І.) бібліотекар Г. Шеремета провела історичну годину пам'яті "Чорна спадщина Чорнобиля". Особлива увага акцентувалась на причинах і наслідках найбільшої техногенної катастрофи в історії людства.


     Страшні події Чорнобильської трагедії знайшли своє відображення в трорах письменників, художників. Про це учні дізналися з матеріалів книжкових виставок "Чорнобиль - пересторога майбутнім поколінням".


    Організовувалися зустрічі з ліквідаторами ЧАЕС та головою районної організації "Союз Чорнобиль України" Іваном Петровичем Біскупом, який ознайомив присутніх з книгою-фотоальбомом "Чорнобиль", розповів про наших земляків, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильсьї катастрофи. 

 

 






   В центральній дитячій бібліотеці влаштовано виставку малюнків "Чорнобиль очима дітей".



  З учнями старших класів проведено обговорення книги Ю. Завгороднього "Задовгий день "Ч". Зона поза часом".


Немає коментарів:

Дописати коментар