вівторок, 12 квітня 2016 р.

«Птахи – наші друзі»
(Свято зустрічі птахів)




Годі, квіточки, вам спати
Час давно вже вам вставати
Гляньте, сонечко сміється
В небі жайворонок вється  
Вється, радісно співає
Він весну вам сповіщає.





Настала весна. Це час повернення птахів з вирію. Птахи - невідємна частина природи. Вони прикрашають ліси, степи, луки, діброви. Птахи – окраса парків і садів. Про них розповідають легенди, казки, вони є літературними героями, пісенними і художніми образами.
«Птахи – наші друзі» - назва заходу, який проведено 5 квітня в читальному залі центральної дитячої бібліотеки з учнями 4-А класу  (класовод  В. А. Коропчак).

Свято відкрили ведучі: Дудар Анна, Ференц Ліля та Костик Ніна.



Сценку «Закликання пташок» відобразили: Музика Олександр, Тутов Максим, Богдан Олеся. 



Креативним номером на святі був танок «Пташка» у виконанні Чумак Світлани, Головача Олександра, Труша Олега. 



Під музику ніжного щебету пташок читали: легенду про лелек Дудар Анна, байку «Ластівка і шуліка» Б’єля Анастасія. 



Поезія перепліталася з піснями: «Голубка», «Пташка», «Чижик», «Зяблик», «Веснянка» та інші у виконанні учнів класу під акомпанемент Василя Барана, заслуженого працівника культури України.


 

 

 

 

 


 

Діти розповідали про птахів, відгадували загадки, згадували народні прикмети та відповідали на запитання вікторини «Чи знаєте ви птахів?».



Із розповіді бібліотекаря Шеремети Галини вони дізналися багато цікавого про пернатих друзів, які живуть і зимують у теплих краях, про роль птахів у природі та в житті людини, бібліотекар закликала берегти   птахів, турбуватися про них, щоб майбутнє покоління бачило їх красу не тільки на картинках книжок, а й у природних умовах рідного краю. Після закінчення заходу, учасникам та гостям запропоновано переглянути цікаву літературу з виставки «На крилах весни повертаються птахи».


 


Немає коментарів:

Дописати коментар