пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

Свято рідної мови

Визначний український вчений та громадський діяч, митрополит Іларіон (Іван Огієнко) писав: «Мова – це наша національна ознака, в мові – наша культура, ступінь нашої свідомості. І поки живе мова, житиме й народ як національність. Не стане мови – не стане національності, вона геть розпорошиться поміж дужчим народом.

Як загине рідна мова,
змертвіє Вкраїна,
бо підірветься основа
захисна, надійна.
То буде собі держава
безлика, чужинська,
бо для нашої основа
мова українська.

Такими словами в читальному залі центральної дитячої бібліотеки розпочалося свято рідної мови «Рідна мова чиста, як роса», в якому взяли участь вчитель української мови та літератури Козубська О. С., вчитель музики Кушнір С. М., учні: 6-В, 7-А, 7-Б класів Монастириської ЗОШ І – ІІІ ст., де класоводами Паньків А. Б., Козубський П. Й., Расевич І. Р..
Зодягнені у вишиванки, діти душевно декламували вірші. Свою любов до рідної мови відобразили в віршах «Велич слова», «Мова – цвіт душі», «Сійся, слово українське», «Наше слово невмируще» та інші.




Лунали наймилозвучніші й найкращі пісні «Веселкова», «Мамина сорочка», «Все це потрібна мені», «Ти шляхом праведним свята».



Приємною несподіванкою для присутніх у залі було виконання пісні «На високій горі» Гопей Христиною під власний супровід бандури.



          Доповненням завершення заходу був бібліографічний огляд літератури за книжковою викладкою «Мова – стержень життя», який провела бібліотекар читального залу Шеремета Г. Е.



Немає коментарів:

Дописати коментар