четвер, 27 квітня 2017 р.

Чорнобиль – пересторога майбутнім поколінням


Чорнобильський вітер по-душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає,
Годинник життя безупинно іде ...
Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає.
                                           Олена Матушек

Протягом свого історичного розвитку людство зазнало багато горя, змушене було боротися за існування на Землі, його спіткали пошесті, стихійні лиха, війни... Однак усі ці події рано чи пізно відходили в минуле, пережиті й подолані, залишаючи по собі лише спогади, тимчасом як Чорнобильська катастрофа фактично нездоланна, оскільки головним її наслідком є радіація, незрима й невідчутна, здатна діяти протягом тисяч років і на величезних територіях.
Минуть роки, десятиліття, століття, а день Чорнобильської трагедії хвилюватиме людей — і тих, кого він зачепив своїм чорним недобрим крилом, і тих, хто народиться далеко від покривдженої землі.  Ця трагедія сколихнула весь світ і надовго залишиться в серцях людей.
Про причини та жахливі наслідки аварії на ЧАЕС розповідає виставка – застереження: «Чорнобиль – пересторога майбутнім поколінням» влаштована в читальному залі. Документальні та художні твори, представлені на ній, ознайомлюють відвідувачів  з деталями трагедії на ЧАЕС, її наслідками та подвигом героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи собою, першими прийняли на себе вогонь атомної катастрофи.



Немає коментарів:

Дописати коментар