середу, 25 листопада 2015 р.

Урок-реквієм
«Жива ще пам'ять болю й непокори»


Останні два роки докорінно змінили життя України. Нашій нації довелося пережити багато жахливих подій, про які раніше не могли й подумати в ХХІ столітті, та сьогодні історія безжальна... Вона назавжди закарбується у серцях українців нестерпним болем, що з року в рік нагадуватиме сумний початок 2014-го... Її важко буде дочитати до крапки...
За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. 
В читальному залі бібліотеки з учнями 9-А класу (класовод Гриняк Т. С.) провели урок-реквієм "Жива ще пам'ять болю й перемоги". Бібліотекар Шеремета Г. Е. з матеріалів газетно-книжкової виставки "Герої Тернопільського краю" розповіла про героїв нашого району - фельдшерів: Олесю Жуковську та Івана Ожоганя, які надавали першу медичну допомогу на Майдані. Їх теж було важко поранено. 

На захід запросили учасника бойових дій Володимира Михайловича Лося, який в складі 6-ої окремої бригади Тернопільського батальйону "Збруч" брав участь в обороні Широкинего під Маріуполем Донецької обл. На 1-ій лінії оборони був снайпером та кулеметником. Учасники заходу мали змогу поспілкуватися з ним.





Немає коментарів:

Дописати коментар