неділю, 10 травня 2015 р.

"Величне і прекрасне слово мама"  

Памятаймо, милі діти,
Памятаймо завжди з вами,
Що для нас в усьому світі,
Найдорожчі – наші мами.
                                   С. Олійник

         У багатьох країнах світу відзначають День Матері. В Україні це свято кожного року святкують в другу неділю травня. Безумовно, це одне з найзворушливіших свят, тому що кожен з нас з дитинства несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами. Слово "мама" росте разом з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розцвітає квітка, як гладить дитину по голівці рідна рука. І так же тихо воно приходить на уста промінцем маминої усмішки і ласкавістю її очей, листочком вишні і світлинкою сонця, пелюсткою квітки і радістю веселки, теплою лагідністю руки. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими поетами. 

         В читальному залі бібліотеки з учнями 1-4 класів провели свято матері "Величне і прекрасне слово мама". Ведучі розповіли історію походження цього свята, читці декламували вірші: К. Перелісна "Гарне слово", "Дуже люблю", "Мій подарунок", А. Костецький "Все починається з мами",  О. Гаєцька "День матері" та ін. Легенду про маму прочитала С. Шуляр. На музичному інструменті скрипці звучали пісні про маму.





        Діти мали можливість переглянути книжково-ілюстровану виставку "Мати - берегиня роду", а на абонементі 1-4 класів книжкову поличку "Величне і прекрасне слово мати".






Немає коментарів:

Дописати коментар