неділю, 29 квітня 2012 р.

Чорний Дзвін Чорнобиля


В історії нашого багатостраждального народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем і нікого не може залишити байдужим. Одна з них 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійснявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.

 
Щороку згадуємо про тих, хто ціною власного життя врятував світ від ядерного жаху. Біля пам’ятних знаків збираються сотні людей різного віку. Гранітні плити вкриваються квітами, і звучать короткі, але щирі спогади про героїв Чорнобиля.
З нагоди відзначення 26 річниці цієї сумної дати працівники бібліотеки спільно з педагогом-організатором Жилавою Марією Іванівною та учнями 6-А класу (класовод Матківський Михайло Іванович) провели урок-реквієм На Чорнобиль летять журавлі…
Виходять на сцену діти із запаленими свічками. Про трагедію, яка забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю, мільйонів українців, її наслідки, які відчуваються до сьогодні на майбутніх поколіннях розповіли ведучі Дехтяр Богдан та Чаплінська Вікторія.


Під час уроку-реквієму звучала поезія, присвячена тим, хто прийняв на себе найнищівніший удар.
Хвилиною мовчання всі присутні в залі вшанували память померлих.


На захід були запрошені учні 7-Б класу.
 

















Немає коментарів:

Дописати коментар